Ανταποκριση απο την παρεμβαση στο μπαλκονατο

Το Σάββατο 27/06 πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων παρέμβαση στο τσιπουράδικο “Μπαλκονάτο” στο Γουδί. Η παρέμβαση πλαισιώθηκε από συλλογικότητες της γειτονιάς (Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου, Αυτονομη Συνέλευση Ζωγράφου, Αναρχική Συλλογικότητα Μαυρο Δάσος) καθως και από αλληλέγγυους/-ες.

Ο λόγος της παρέμβασης ήταν η απόλυση της Α. επειδή ζήταγε να της κολλήσει το αφεντικό ένσημα αλλά και επειδή διεκδικούσε να τηρηθεί η αρχική συμφωνια στο μισθό της που ειχε συμφωνηθει. Το εναλλακτικο μπαλκονάτο και το αριστερο αφεντικό οχι μόνο δεν της κολλούσε ένσημα, αλλά εν τέλει την πλήρωνε λιγότερο απ’ όσα είχαν συμφωνήσει και κρατούσε ο ίδιος για το μαγαζί του το 50% των tips που έβγαζε η Α. Το ίδιο αριστερο αφεντικό στην επιθεώρηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευη 19/6 δεν αναγνωρισε καν οτι η Α. δουλευε στο μαγαζι του!

Εμεις από την πλευρα μας του καναμε σαφες που τζαμπα δε δουλευουμε ποτέ και για κανέναν, απαιτώντας να πληρώσει στην Α. τις βραδυνες προσαυξήσεις, τα δώρα, το επίδομα αδείας αλλά και να καταβάλλει τα ενσημα.
Μέχρι τότε, του κάναμε ξεκάθαρο πως θα μαστε κάθε μέρα εκει να ενημερωνουμε τους πελάτες του και να του χαλαμε το εναλλακτικο αριστερο προφιλ του.

Ιδια ειν’ τα αφεντικα, δεξιά κι αριστερά

WP_20150627_002 WP_20150627_004 WP_20150627_001

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *