Για την ΕΡΤ

Είναι οι στιγμές στις οποίες η <<δημοκρατία>> δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα .Οι στιγμές στις οποίες δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Το πρόσωπο της εξυπηρέτησης του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου μέσω ενός ολοκληρωτικού-φασιστικού κράτους.

Έτσι, εν μία νυκτί ,η φασιστοκυβέρνηση Σαμαρά και τα τσιράκια της αποφάσισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτή η κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των υποσχέσεων του κράτους στους διεθνείς τοκογλύφους. Μετά τις επιτάξεις, τις χιλιάδες απολύσεις, την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, την άγρια καταστολή στη Β.Α Χαλκιδική, τα χημικά στις πορείες , τις εκκενώσεις αυτό-διαχειριζομένων χώρων, το κράτος προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Δικαιολογημένα, αφού ποτέ δεν έχει συναντήσει σθεναρή αντίσταση.

Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε ότι μέσα από τις θεσμοθετημένες (νόμιμες) διαδικασίες δεν επέρχεται καμία ριζική κοινωνική αλλαγή . Δεν βγαίνει τίποτα μέσα από καταγγελίες και ειρηνικές διαμαρτυρίες. Κανένα από τα αριστερά κόμματα τα οποία αναπαράγουν τα δομικά στοιχεία του καπιταλισμού(ιεραρχία, εμπορευματικές σχέσεις κτλ) δεν μπορεί να αποφέρει την ριζική αλλαγή στη ζωή μας, η οποία συνεχώς υποτιμάται. Η ριζική αλλαγή θα επέλθει μέσα από τη φυσική σύγκρουση στα οδοφράγματα. Ας μη περιμένουμε το <<κόμμα>> να μας καλέσει για να βγούμε στο δρόμο. Ας διαμορφώσουμε εμείς τις συνθήκες της σύγκρουσης. Τώρα είναι που πρέπει να επιδιώξουμε την όξυνση του κοινωνικού ανταγωνισμού. Τώρα που οι αντικειμενικές συνθήκες είναι πιο κατάλληλες από ποτέ.

 Για εμάς δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος. Ο ενδιάμεσος δρόμος οδηγεί στη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Οφείλουμε να τοποθετήσουμε τον καθένα σύμφωνα με τις επιλογές και τη δράση του.

Η’ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ Η΄ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΜΕΝΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *