Αφίσα που κολλήθηκε στους δρόμους του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας,σχετική με τη δολοφονία του 19χρονου Θ.Κ , ύστερα από τραμπουκισμό ελεγκτή

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ…

Το βράδυ της 13ης Αυγούστου σε κεντρικό δρόμο του Περιστερίου, ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης πέφτει νεκρός μετά από τραμπουκισμό ελεγκτή στο τρόλεϊ 12. Το παιδί εξωθείται και πέφτει με την πλάτη στο οδόστρωμα, ενώ το τρόλευ βρισκόταν εν κινήσει. Το κράτος μόλις είχε ξεμπερδέψει με άλλον ένα «λαθραίο», με άλλον έναν άνθρωπο που με αξιοπρέπεια σήκωσε κεφάλι ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής του.

…ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ…

Δεν θα σταθούμε στην διαλεύκανση της υπόθεσης γιατί δε μας αφορά η αλήθεια που θα επιβάλλουν το κράτος και οι δημοσιογράφοι. Αυτοί θα μας μιλήσουν για ένα μεμονωμένο περιστατικό, όμως όλοι και όλες μας, νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, χαμηλοσυνταξιούχοι και μετανάστες, είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ελεγκτές που ως άλλοι «κυνηγοί κεφαλών» ψάχνουν ανηλεώς να βγάλουν επιπλέον μεροκάματο (αφού εισπράττουν σημαντικό ποσοστό του προστίμου) εκτοξεύοντας ειρωνείες, εξευτελίζοντας ανθρώπους, απειλώντας και τραβολογώντας κόσμο στα τμήματα. Όλοι αυτοί που βολεύονται πίσω από το «καθήκον του επαγγέλματος» και παίρνουν τόσο σοβαρά το ρόλο τους βάζοντας λάδι στο σύστημα που τροφοδοτεί το αλληλοφάγωμα των «από κάτω», όλοι αυτοί που αύριο ίσως γίνουν με τη σειρά τους άλλο ένα νούμερο στην λίστα των ανέργων αλλά σήμερα υπεραμύνονται του νόμου και της τάξης δεν είναι μόνο άξιοι της μοίρας τους, αλλά άλλο ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ταξικής συνείδησης των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου.

…ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Όταν το μήνυμα που επαναλαμβάνεται καθημερινά μέσα από τον κυρίαρχο λόγο είναι η εμπέδωση της συλλογικής ευθύνης και η πρόκληση ενοχής ακόμη και στα κατώτερα στρώματα της κοινωνικής και ταξικής ιεραρχίας, όταν η υποταγή στον νόμο και την αδικία προβάλλεται ως καθήκον προκειμένου να σωθεί η «εθνική οικονομία» πατώντας πάνω σε πτώματα τότε κανείς δεν πρέπει να κοιτάει τη δουλειά του. Να προτάξουμε έμπρακτα την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο σε κάθε κοινωνικό πεδίο, σε κάθε δημόσιο χώρο. Να μην παζαρέψουμε κανένα κοινωνικό αγαθό ως εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Για την αφίσα πατήστε εδώ:  Poster

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *