Κείμενα σχετικά με την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα γραφεία των ναζί

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία της Διασταύρωσης Ασπροπύργου, οι κάτοικοι της Παραλίας κινητοποιούνται με αφορμή την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας μεγάλης εμβέλειας της Cosmote στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και καλούν σε στήριξη της προσπάθειάς τους.

Ο Ασπρόπυργος στο σύστημα των πλουσίων, το καπιταλισμό, μπορεί να είναι μόνο η «χωματερή» των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μιας και για τα αφεντικά οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούνται «παιδιά ενός κατώτερου θεού» που λόγω ταξικής καταγωγής δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή.

Μετά λοιπόν, το ιδεολογικό καρκίνωμα των γραφείων των ναζί στη γειτονιά μας, τα οποία απειλούν ούτως ή άλλως ως ορμητήριο των ταγμάτων εφόδου την υγεία μεταναστών και αγωνιστών,  η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια τοποθετεί στην οροφή του κτηρίου, κεραίες μεγάλης εμβέλειας που απειλούν την υγεία και όλων των υπόλοιπων κατοίκων.

Η τοποθέτηση έγινε υπό την ξεκάθαρη κάλυψη των νεοναζί και της ακροδεξιάς Δημοτικής Αρχής που έδωσε την άδειά της, ενώ οι κάτοικοι της γειτονιάς προσπάθησαν να την εμποδίσουν αφθόρμητα με οποιοδήποτε μέσο. Γίνεται έτσι ακόμα μια φορά ξεκάθαρο τι ρόλο παίζουν οι μπράβοι των αφεντικών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δεκάρα δε δίνουν για τους κατοίκους αλλά νοιάζονται μόνο να περιφρουρούν τα γραφεία τους για να κάνει η εταιρεία ανενόχλητη τη δουλειά της.

Καιρός να ξεμπερδεύουμε με τα ιδεολογικά και τα τεχνολογικά καρκινώματα που απειλούν την υγεία και την αξιοπρέπεια μας!

Δεν αναθέτουμε σε κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα!

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Να ξηλώσουμε τους φασίστες και τις κεραίες τους!

—————————————————————————————————————————————————–

Σε συγκέντρωση των κατοίκων της παραλίας Ασπροπύργου, με αφορμή την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα γραφεία των ναζί μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο. Ο κόσμος της γειτονιάς (περίπου 50 άτομα) έδειξε να ενδιαφέρεται για την περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής του. Ωστόσο-δυστυχώς- διαπιστώσαμε την έλλειψη διάθεσης ,από όλους τους πολιτικούς φορείς, για την ανάδειξη του ρόλου των ναζί στην εγκατάσταση της κεραίας στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία τους. Έτσι κυριάρχησε η άποψη η οποία υποστηρίζει ότι ο αγώνας  ενάντια στην τοποθέτηση της  κεραίας δεν είναι και αγώνας ενάντια στους φασίστες. Τέλος  αποφασίστηκε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης με σκοπό την απομάκρυνση της κεραίας από την περιοχή μας.

Οι αιτίες της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του τόπου μας…

 Σαν κάτοικοι της περιοχής δεν έχουμε αντιδράσει ποτέ (εκτός από πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις) σε οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης του  περιβάλλοντος. Αυτό αφορά περισσότερο τους μεγαλύτερους σε ηλικία που κατά κάποιο τρόπο βολεύτηκαν από τις θέσεις εργασίας που προσέφεραν οι νέες (για τότε) επιχειρήσεις, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες που θα είχαν αυτές, για την υγεία αυτών και των παιδιών τους. Έτσι φτάσαμε στο εξής σημείο:

Η υγεία μας να εξαγοράζεται… μέχρι και για καλύτερο σήμα!

       Σε αυτό το σημείο θεωρούμε σημαντικό να επισημάνουμε ότι το επιχείρημα για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν ,οι νέες εξαιρετικά επιβλαβείς για το περιβάλλον επιχειρήσεις, διατυπώθηκε τόσο στη Κερατέα όσο και στις Σκουριές.  Μόνο που εκεί οι κάτοικοι δεν πείστηκαν από αυτό και επέλεξαν να υπερασπιστούν την φύση και κατά συνέπεια την ποιότητα ζωής τους . Στην περιοχή μας κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διαμόρφωσαν αυτή τη συνθήκη.  Το σημαντικότερο ρόλο, σαφέστατα τον διαδραματίζουν οι εκάστοτε δημοτικοί αρχοντίσκοι , οι οποίοι είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για τον αέρα που αναπνέουμε, αφού για αυτούς ήταν πολιτική επιλογή να συναινέσουν στην εγκατάσταση  εξαιρετικά επιβλαβών για το περιβάλλον και την υγεία μας , εργοστασίων (βλέπε ΕΛ.ΠΕ). Φυσικά αυτή τους η συναίνεση διασφάλιζε και διασφαλίζει την επανεκλογή τους, αφού τα εργοστάσια είναι για αυτούς ένα εργαλείο μέσω του οποίου ικανοποιούν την κομματική τους <<πελατεία>>  (προσφέροντας την δήθεν ιδανική απασχόληση στους φτωχούς) και βέβαια μέσω του οποίου αποκτούν τους απαραίτητους πόρους για την επόμενη προεκλογική εκστρατεία. Έτσι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι παράλληλα με το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και τη βαθιά φτώχεια που μαστίζει πολλούς γείτονές μας, φρόντισαν να δημιουργήσουν και να γιγαντώσουν τον ατομικισμό και την απάθεια τόσο για τα κοινωνικά όσο και για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Για αυτό και η περιβαλλοντική συνείδηση της πλειοψηφίας των Ασπροπυργιωτών βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε εμβρυακό στάδιο. Έτσι πολλοί από αυτούς αρκούνται στη φράση <<…μακριά από εμάς να είναι…>>  και επικαλούνται τον θεό προκειμένου να ξορκίσουν τα αυτό-άνοσα νοσήματα που θερίζουν την περιοχή, λόγω του επιβαρυμένου περιβάλλοντος.

Επί του προκειμένου…Για την καρκινογόνα κεραία και τα ασπόνδυλα της Χρυσής Αυγής….

     Είναι ολοφάνερο ότι τα θέματα του περιβάλλοντος δεν λένε κάτι στους φασίστες. Είναι επίσης πασιφανές, ότι δεν έχουν καμία όρεξη και κανένα συμφέρον να έρθουν σε ρήξη με τα αφεντικά. Για αυτούς τους λόγους και δέχτηκαν την εγκατάσταση της καρκινογόνας κεραίας πάνω από τα κεφάλια τους. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαία την επιλογή ,από την πλευρά της COSMOTE, του συγκεκριμένου κτιρίου -με τους συγκεκριμένους ενοικιαστές- για την εγκατάσταση της κεραίας, ενώ γνωρίζουμε ότι ήδη είχε απομακρυνθεί από αρκετά σημεία του Ασπρόπυργου και για αυτό να μην της αποδώσουμε ευθύνες για τα συναιτεριλίκια με τους ναζί ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της .

Είναι δεδομένη η θέληση μας οι κάτοικοι της Παραλίας και ο κόσμος των αντιστάσεων της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συντρίψουν τους φασίστες της Χ.Α. Και αυτό πρέπει να γίνει όποια και αν είναι η εξέλιξη με την κεραία κινητής τηλεφωνίας.. Έτσι θέλοντας να εστιάσουμε στην ουσία , για εμάς το ζήτημα παραμένει το ίδιο….

Να ξηλώσουμε τα γραφεία των φασιστών…

 και την κεραία τους

        Τέλος  θα πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά τόσο στους ιδιοκτήτες του κτιρίου Πετρογιανναίους όσο και στους τραμπούκους συμβούλους της φασιστικής Δημοτικής Αρχής (τύπου Τσολερίδη). Οι μεν επιλέγουν συνειδητά την αντικοινωνική δράση με σκοπό την εξυπηρέτηση του προσωπικού τους συμφέροντος θυσιάζοντας τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης ενοικιάζοντας το κτίριο σε φασίστες. Τώρα θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους και την υγεία των γειτόνων τους. Οι δε αφού τραμπούκισαν αγωνιστή της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ασπροπύργου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο (ο Τσολερίδης) ενώ ήταν σε εξέλιξη παρέμβαση δεκάδων κατοίκων  που απαιτούσαν την απομάκρυνση της κεραίας και των γραφείων των δολοφόνων στη συνέχεια αποφάσισαν να αποδείξουν και στην πράξη τις άμεσες πολιτικές τους συγγένειες με τους ναζί καθώς αρνήθηκαν να καταδικάσουν την ύπαρξή τους στη γειτονιά μας καταψηφίζοντας πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απομάκρυνσή τους. Εν τω μεταξύ, σε όλο το μεγαλείο της υποκρισίας, ο αρχιφασίστας Δήμαρχος Μελετίου χτύπαγε το στήθος του ότι θα κατεβάσει ο ίδιος την κεραία εντός ολίγων ημερών… και η κεραία και οι φασίστες είναι ακόμα εκεί…

Μήπως ήρθε η ώρα να τους φέρουμε ενώπιον των ευθυνών τους?

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *