ΤΟΞΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ, ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΤΟΞΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ  ΑΠΑΘΕΙΑΣ, ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα γίνονται ακόμα πιο διαδεδομένα (από ότι ήδη είναι) σε καιρούς  καπιταλιστικής κρίσης. Οι επιθέσεις όμως του κεφαλαίου στη φύση αντιμετωπίζονται με άλλους τρόπους, όπως της Χαλκιδικής και της Κερατέας. Το ξέρουν πολύ καλά αυτό οι κάτοικοι και έχει ξεσηκώσει κύμα αντίστασης στη Κρήτη το σκάνδαλο της απόρριψης στη μέση της Μεσογείου τοξικών αποβλήτων, από τα χημικά που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία.

Στα μέρη μας δεν έχει περάσει καιρός που η φασιστοκεραία στην Παραλία προκάλεσε την οργάνωση των κατοίκων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας και οι κυβερνητικοί αρχοντίσκοι να πέφτουν από τα σύννεφα ακούγοντας την είδηση που κάνει τον γύρο των Μ.Μ.Ε.

http://www.kathimerini.gr/752528/article/epikairothta/perivallon/to3ikh-vomva-dipla-se-spitia-kai-perivolia :

«Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη της Καθημερινής για τη χωματερή δίπλα στην πόλη του Ασπρόπυργου…

Σωροί σκουπιδιών που φθάνουν σε ύψος τα επτά μέτρα. Λιωμένες σακούλες από τις οποίες ξεπροβάλλουν νοσοκομειακά απόβλητα, σαπισμένα τρόφιμα, παλιοσίδερα, μπάζα, όλα ένας εφιαλτικά δύσοσμος σωρός, σε ένα βούρκο από μαύρα υγρά. Μια επικίνδυνη, τοξική χωματερή «φυτεμένη» ανάμεσα σε σπίτια, περιβόλια και βιοτεχνίες, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης του Ασπροπύργου.»

Έχουμε μιλήσει και σε προηγούμενο κείμενο, για τις αιτίες της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του τόπου μας. Ο Ασπρόπυργος στον αντίποδα άλλων περιοχών της Ελλάδος (βλέπε Β.Π)  αποτελεί τα τελευταία χρόνια την πίσω αυλή της Αττικής (και της Ελλάδας), με εξαιρετικά ζημιογόνα για το περιβάλλον εργοστάσια, παράνομες και ημι-παράνομες χωματερές κ.α. Στον καπιταλισμό, ο Ασπρόπυργος ως πόλη φτωχών σε ένα κόσμο φτιαγμένο για πλούσιους είναι καταδικασμένος το περιβάλλον του να είναι προς  εμπορική εκμετάλλευση. Στη διαμόρφωση αυτής της συνθήκης αναμφίβολα έχουν διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο οι εκάστοτε πλειοψηφούσες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες κινούνται στο πολιτικό χώρο της δεξιάς με ισχυρότατες ακροδεξιές καταβολές. Αυτές οι πλειοψηφούσες δημοτικές παρατάξεις είτε έδωσαν την σιωπηλή συναίνεση τους είτε συμμετείχαν πιο ενεργά στην περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, καλυπτόμενες πίσω από τις θέσεις εργασίας που θα αποφέρουν οι νέες επενδύσεις. Έτσι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται (ή επιδιώκουν να ξαναδιαχειριστούν) την τοπική εξουσία, όχι μόνο δεν ήρθαν σε ρήξη με τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα κράτους-αφεντικών (μικρών, μεγάλων) αλλά έλαβαν και μέρος στο φαγοπότι. Πρώτα απ’ όλα έχτισαν τις πελατειακές τους σχέσεις. Σε απευθείας συνεννόηση με τα αφεντικά των επιχειρήσεων οι νέες επενδύσεις έπαιξαν τον ρόλο ενός parking για την κομματική τους πελατεία. Ενός πεδίου στο οποίο θα μπορούσαν να εξαγοράσουν την ψήφο και την συνείδηση του κόσμου, προσφέροντας ως “βόλεμα” μια δουλειά στη φάμπρικα. Έπειτα λειτούργησαν ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης της καθεστηκυίας οικονομικά και πολιτικά τάξης.

Οι υπεύθυνοι για την περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου μας, για τα αυτό-άνοσα νοσήματα που «κάνουν θραύση”, για τα σκατά που αναπνέουμε, έχουν ονοματεπώνυμο.

Είναι αυτοί που εκπροσωπούν ένα χρηματοοικονομικό σύστημα που κερδίζει εις βάρους της ζωής και του πλανήτη. Είναι αυτοί που καλλιεργούν την απάθεια του “εμείς να είμαστε καλά και όλοι οι άλλοι ….”, τον παρτακισμό και την “αξία” της πάση θυσίας οικονομικής ανέλιξης εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας .

Είναι αυτοί που προκειμένου να προστατέψουν τα οικονομικά τους συμφέροντα δημιούργησαν τους απροκάλυπτους φασίστες της Χ.Α .

Έτσι ενόψει δημοτικών εκλογών και επειδή από ότι ακούγεται, πολλά ορφανά (φυσικά και θα υπάρχει και το αυθεντικό-καθαρόαιμο κομματόσκυλο) της δεξιάς θα κατέβουν για να ικανοποιήσουν μια ματαιοδοξία τους που αποβλέπει στο δημαρχιλίκη. Προβλέποντας ότι αυτά τα ορφανά θα φορέσουν φιλολαϊκά, περιβαλλοντικά, ανθρωπιστικά κ.α κουστούμια παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως άφθαρτο, ανήξερο και αθώο. Ενημερώνουμε ότι για εμάς ταυτίζονται πλήρως με τις πολιτικές που οδηγούν στην υποτίμηση (ποσοτική και ποιοτική) της ζωής μας.

Καμία αυταπάτη

 Εκτός από τις τοξικές βόμβες που τοποθετούνται στο περιβάλλον, υπάρχουν και άλλες βόμβες…

                     ….αυτές της φτώχειας ,της ανεργίας, του παρτακισμού ,της        απάθειας, του φασισμού που τοποθετούνται στην κοινωνία.            

Και τις βάζουν οι ίδιοι άνθρωποι

Αυτοί, από τους οποίους θα πρέπει να τραβήξουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και να τους θεωρούμε εχθρούς, έχοντας την ισχυρή επιθυμία να ρίξουμε τις τοξικές βόμβες- που αυτοί δημιούργησαν- στις αυλές των εξοχικών τους.

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *