Για την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ελευσίνα

Το Σάββατο 3 Μαϊου στην Ελευσίνα οι φασίστες επέλεξαν να κάνουν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στην πόλη διοργανώνοντας μια εκδήλωση στις 7 μ.μ  για τις περιφεριακές εκλογές με ομιλητές τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο. Η εκδήλωση έγινε στο ΗΟΜΕ, ένα από τα πιο παρακμιακά μαγαζιά της πόλης, το οποίο βρίσκεται 100 περίπου μέτρα σε απόσταση από την πλατεία Ηρώων, την κεντρική πλατεία της Ελευσίνας.

Το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο και έτσι από τις 4 μ.μ. ξεκίνησαν να μαζεύονται αντιφασίστες και αντιφασίστριες κυρίως από την Ελευσίνα αλλά και από γύρω περιοχές στην πλατεία Ηρώων για να περιφρουρήσουν την πόλη. Κατά τις 7 εμφανίστηκαν με την συνοδεία διμοιριών γύρω στους 30 χρυσαυγίτες (ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι οι Ελευσίνιοι ανάμεσά τους) έξω από το μαγαζί. Εκείνη την στιγμή είχαν ήδη μαζευτεί 100 αντιφασίστες στην πλατεία και φώναζαν συνθήματα, ενώ παράλληλα γινόταν και μικροφωνική. Γύρω στους 15 φασίστες κάθησαν έξω από το μαγαζί και προκαλούσαν για 45 λεπτά με την παρουσία τους και με την κάλυψη των μπάτσων που είχαν εγκατασταθεί ανάμεσα. Ύστερα μπήκαν όλοι μέσα στο μαγαζί μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδήλωση. Κατά τις 8 και 45 τέλειωσε η εκδήλωσή τους και άρχισαν να αποχωρούν. Μόλις φύγανε οι χρυσαυγίτες (πάλι με την συνοδεία των μπάτσων) ξεκίνησε  πορεία από 150 άτομα με πολύ παλμό και πάθος από την πλατεία Ηρώων μέχρι την παραλία της πόλης  και πάλι προς τα πίσω, σε έναν πεζόδρομο με μαγαζιά που λόγω του Σαββάτου ήταν γεμάτα κόσμο που αντέδρασε πολύ θετικά. Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούγονταν διαρκώς πολύ δυνατά αντιφασιστικά συνθήματα από όλο τον κόσμο. Η πορεία διαλύθηκε τελικά στις 11 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο κόσμος, ντόπιοι και μετανάστες, προλετάριοι στην πλειοψηφία τους, ανανεωνόταν και είχε την τάση να αυξάνεται και το αντιφασιστικό πάθος εκφραζόταν όλο και πιο έντονα. Σε κάποιες φάσεις όπου φαινόταν ότι μπορεί να γίνει και σύγκρουση πολλοί αντιφασίστες και αντιφασίστριες διάφορων ηλικιών άρχισαν να εξοπλίζονται με ξύλα, σίδερα και πέτρες.

Σαν σχόλιο πρέπει να πούμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε την πόλη καθαρή από φασίστες.

Γεγονότα σαν αυτά του Σαββάτου το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας οργανώνουν όλο και πιο πολύ, όλο και πιο καλά.

Η παρουσία μας στο δρόμο ήταν μια πρώτη προσπάθεια για να χτίσουμε έμπρακτα την ταξική και κοινωνική μας αλληλεγγύη.

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *