ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 64 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6ΜΜ ΠΛ. ΗΡΩΩΝ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Ήταν μια πορεία ενάντια στη λήθη. Μία πορεία μνήμης και υπόσχεσης αγώνα ενάντια σε μία πολιτική αντίληψη – πολέμιο της ελευθερίας, τον φασισμό. Αποφασίσαμε ότι ήταν θέμα αξιοπρέπειας να κατεβούμε σε μια πορεία για την δολοφονία ενός ανθρώπου που θα μπορούσαν πολλοί γύρω μας να βρίσκονται στη θέση του. Για να ξέρουν πως αν ξαναπάρουν έναν απο μας θα βρισκόμαστε χιλιάδες στο δρόμο, για πάρτη του, για χρόνια. Δεν είμαστε όμως καθόλου μόνοι. Πολλοι γνωστοί, φίλοι και σύντροφοι είχαμε την ίδια άποψη.

Οπότε, αποφασίσαμε να πάμε στο Κερατσίνι οργανωμένα. Και όταν λέμε οργανωμένα, εννοούμε να προσταυτούμε από την καταστολή και να σεβαστούμε τις συλλογικές αποφάσεις ολοκληρώνοντας την πορεία. Θα την ολοκληρώναμε, αν ξαφνικά, μέσα στα στενά περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ , οργανωμένοι σε μπλοκ με πανό και περιφρούρηση – και ας μας είχαν σπάσει ήδη 2 φορές -, δεν δεχόμαστε και την άλλη μια φορά απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ την ώρα που κάναμε απλά το αυτονόητο. Περπατάμε σε μια διαδήλωση και φωνάζουμε συνθήματα. Βάραγαν στο ψαχνό ντοπαρισμένοι από τΟ δηλητήριο του εθνικισμού, ανθρώπους πεσμένους στην άσφαλτο, γυναίκες και άντρες. Μας παίρνουν στη ΓΑΔΑ με τυχαία διαλογή και απόδοση ανυπόστατων κατηγοριών και μετά από κάποιες ώρες βρισιών, βίαιων συμπεριφορών και προσβολών ανακοινώνουν ότι οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις. Για τι; Ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν.

Ακούγαμε από πριν για το τι καταστολή θα υπάρξει στην πορεία.
Πολλοί “μυρίζαμε” ότι το κράτος θα προχωρούσε σε ένα πογκρόμ αΝτιφασιστών στο Κερατσίνι. Παρ’ όλα αυτά η αξιοπρέπεια μας δεν άφηνε περιθώρια να μην κατεβουμε στο δρόμο. Και όχι απλά να κατέβουμε αλλά να διατρανώσουμε οργανωμένα την οργή μας για τον άδικο θάνατο ενός ανθρώπου από ναζί, βγαλμένους από τις πιο σκοτεινές αλλά και δοξασμένες εποχές αυτού του τόπου. Αλλά όπως και τότε το σκοτάδι των φασιστών ξύπνησε τα αντιφασιστικά αισθήματα τόσων ανθρώπων με αποτέλεσμα να αντισταθούν οργανωμένα απέναντι του.

Έτσι και με τη δολοφονία του Παύλου. Η δολοφονία του ξύπνησε ένα αντιφασιστικό κίνημα που ταρακούνησε αρκετά το κράτος και τους φασίστες.Αυτό ακριβώς το κίνημα ήθελαν να χτυπήσουν στην πορεία για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Φύσσα. Ένα κίνημα που οργανωνεται για να κατέβει στο δρόμο με συλλογικές διαδικασίες, αυτοοργανωμενα και ακηδεμόνευτα. Στόχος των μπάτσων δεν ήταν τα μπάχαλα αλλά ένα πολιτικοποιημένο σύνολο ανθρώπων, με βαθείς συντροφικούς δεσμούς, που παρ’ όλη τη βια που τους ασκούσαν, παρέμεναν στο δρόμο οργανωμένοι, και επέβάλλαν απλά το δίκιο τους στο να διαδηλώνουν ελεύθερα. Αυτό ήταν το πολιτικό υποκείμενο που τους ενοχλούσε και ο πιο εύκολος στόχος φυσικά.

Η πλειοψηφία των συλληφθέντων είχε κατέβει στο δρόμο με μόνο όπλο την αυτοπροστασία της. Αυτό είναι τόσο εξόφθαλμο από τις κακοστημένες κατηγορίες των μπάτσων, που μπερδεύουν δρόμους και δρομάκια και έχουν κάνει καρμπόν δικογραφίες για πάνω από 60 ανθρώπους όσο και από τις πολιτικές σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας οι συλληφθέντες και γνωρίζουμε τι αποδίδετε και σε ποιους. Το μόνο που κάνετε είναι να πείθετε την κοινωνία για το πόσα ψέματα μπορείτε να πείτε και το πόσα δικαστήρια μπορείτε να στήσετε για ανθρώπους που το μόνο έγκλημα που έκαναν είναι να διαδηλώνουν.

Το μοναδικό που καταφέρατε με τις συλλήψεις στο σωρό, είναι να ενισχύσουμε τους συντροφικούς δεσμούς μεταξύ μας και να οργανωνόμαστε όλο και περισσότερο, όλο και καλύτερα. Γιατί για κάθε έναν από εμάς που πιάνετε 10 θα βγαίνουν στο δρόμο. Θα κάνετε τους δικούς μας ανθρώπους να πολιτικοποιούνται όλο και πιο πολύ, και εμάς να βρίσκουμε σε αυτόν τον “χώρο” τις αξίες που δεν βρίσκουμε στην σάπια κοινωνία σας. Γιατί το να βλέπεις μέσα στον πανικό των κρότου-λάμψης και των δακρυγόνων κάποιον να σταματά να τρέχει, για να σε σηκώσει από κάτω, μην σε ποδοπατήσουν, οι μπάτσοι, την στιγμή που ριψοκινδυνεύει την σύλληψή του, δεν θα το βρεις εύκολα σε κανένα παλάτι και σε κανένα γραφείο. Γιατί το να βρει τη δύναμη, ένας άνθρωπος 50 κιλών να σε κρατήσει από τα ΜΑΤ δεν θα το καταφέρεις σε κανένα γυμναστήριο. Είναι μέρος εκείνης της δύναμης που σιγοβράζει μέσα μας,όταν δεμένοι με τα σίδερα ακούμε τους συντρόφους μας
να τραγουδούν…
“ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ”.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 64 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ 3 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

2\10 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνέλευση για την Αυτοοργάνωση
Άγρια Δύση (ασπρόπυργος, ελευσίνα, μέγαρα, ν.πέραμος)

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *