“Μαυροπράσινη” παρέμβαση στον Ασπρόπυργο…

Μοίρασμα κειμένου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, σε εκδήλωση για το περιβάλλον, ώστε να δώσουμε έναν τόνο ριζοσπαστικής οικολογικής συνείδησης σε αντίθεση με τους επαγγελματίες οικολόγους που αποκρύπτουν το πραγματικό αίτιο της λεηλασίας της φύσης, τον καπιταλισμό. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

ΤΟΞΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ  ME ONOMATEΠΩΝΥΜΟ…

 Ο Ασπρόπυργος στο σύστημα των πλουσίων, τον καπιταλισμό, μπορεί να είναι μόνο η «χωματερή» των επιχειρηματικών τους  Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα γίνονται ακόμα πιο διαδεδομένα (από ότι ήδη είναι) σε καιρούς  καπιταλιστικής κρίσης. Οι επιθέσεις όμως του κεφαλαίου στη φύση αντιμετωπίζονται με άλλους τρόπους, όπως της Χαλκιδικής.  Σε αυτό το σημείο θεωρούμε σημαντικό να επισημάνουμε ότι το επιχείρημα για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν ,οι νέες εξαιρετικά επιβλαβείς για το περιβάλλον επιχειρήσεις, διατυπώθηκε τόσο στη Κερατέα όσο και στις Σκουριές.  Μόνο που εκεί οι κάτοικοι δεν πείστηκαν από αυτό και επέλεξαν να υπερασπιστούν την φύση και κατά συνέπεια την ποιότητα ζωής τους .

 Σίγουρα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διαμόρφωσαν αυτή τη συνθήκη.  Το σημαντικότερο ρόλο, σαφέστατα τον διαδραματίζουν οι εκάστοτε δημοτικοί αρχοντίσκοι , οι οποίοι είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για τον αέρα που αναπνέουμε, αφού για αυτούς ήταν πολιτική επιλογή να συναινέσουν στην εγκατάσταση  εξαιρετικά επιβλαβών για το περιβάλλον και την υγεία μας , εργοστασίων (βλέπε ΕΛ.ΠΕ). Φυσικά αυτή τους η συναίνεση διασφάλιζε και διασφαλίζει την επανεκλογή τους, αφού τα εργοστάσια είναι για αυτούς ένα εργαλείο μέσω του οποίου ικανοποιούν την κομματική τους <<πελατεία>>  (προσφέροντας την δήθεν ιδανική απασχόληση στους φτωχούς) και βέβαια μέσω του οποίου αποκτούν τους απαραίτητους πόρους για την επόμενη προεκλογική εκστρατεία. Έτσι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι παράλληλα με το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και τη βαθιά φτώχεια που μαστίζει πολλούς γείτονές μας, φρόντισαν να δημιουργήσουν και να γιγαντώσουν τον ατομικισμό και την απάθεια τόσο για τα κοινωνικά όσο και για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Για αυτό και η περιβαλλοντική συνείδηση της πλειοψηφίας των Ασπροπυργιωτών βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε εμβρυακό στάδιο. Έτσι πολλοί από αυτούς αρκούνται στη φράση <<…μακριά από εμάς να είναι…>>  και επικαλούνται τον θεό προκειμένου να ξορκίσουν τα αυτό-άνοσα νοσήματα που θερίζουν την περιοχή, λόγω του επιβαρυμένου περιβάλλοντος.

 Ο Ασπρόπυργος στον αντίποδα άλλων περιοχών της Ελλάδος (βλέπε Β.Π) αποτελεί τα τελευταία χρόνια την πίσω αυλή της Αττικής (και της Ελλάδας), με εξαιρετικά ζημιογόνα για το περιβάλλον εργοστάσια, παράνομες και ημι-παράνομες χωματερές κ.α. Στον καπιταλισμό, ο Ασπρόπυργος ως πόλη φτωχών σε ένα κόσμο φτιαγμένο για πλούσιους είναι καταδικασμένος το περιβάλλον του να είναι προς  εμπορική εκμετάλλευση. Στη διαμόρφωση αυτής της συνθήκης αναμφίβολα έχουν διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο οι εκάστοτε πλειοψηφούσες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες τα τελευταία 20 χρόνια κινούνται στο πολιτικό χώρο της δεξιάς με ισχυρότατες ακροδεξιές καταβολές. Αυτές οι πλειοψηφούσες δημοτικές παρατάξεις είτε έδωσαν την σιωπηλή συναίνεση τους είτε συμμετείχαν πιο ενεργά στην περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, καλυπτόμενες πίσω από τις θέσεις εργασίας που θα αποφέρουν οι νέες επενδύσεις. Έτσι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται (ή επιδιώκουν να ξαναδιαχειριστούν) την τοπική εξουσία, όχι μόνο δεν ήρθαν σε ρήξη με τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα κράτους-αφεντικών (μικρών, μεγάλων) αλλά έλαβαν και μέρος στο φαγοπότι. Πρώτα απ’ όλα έχτισαν τις πελατειακές τους σχέσεις. Σε απευθείας συνεννόηση με τα αφεντικά των επιχειρήσεων οι νέες επενδύσεις έπαιξαν τον ρόλο ενός parking για την κομματική τους πελατεία. Ενός πεδίου στο οποίο θα μπορούσαν να εξαγοράσουν την ψήφο και την συνείδηση του κόσμου, προσφέροντας ως “βόλεμα” μια δουλειά στη φάμπρικα. Έπειτα λειτούργησαν ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης της καθεστηκυίας οικονομικά και πολιτικά τάξης.

 Οι υπεύθυνοι για την περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου μας, για τα αυτό-άνοσα νοσήματα που «κάνουν θραύση”, για τα σκατά που αναπνέουμε, έχουν ονοματεπώνυμο.

 Είναι αυτοί που εκπροσωπούν ένα χρηματοοικονομικό σύστημα που κερδίζει εις βάρους της ζωής και του πλανήτη. Είναι αυτοί που καλλιεργούν την απάθεια του “εμείς να είμαστε καλά και όλοι οι άλλοι ….”, τον παρτακισμό και την “αξία” της πάση θυσίας οικονομικής ανέλιξης εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας .

 …να τις ρίξουμε στις αυλές των εξοχικών τους!

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΓΗ.

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *