Για τα γεγονότα της μοτοπορείας προς τα ΕΛ.ΠΕ στις 13/6/2015

Για τα γεγονότα της μοτοπορείας προς τα ΕΛ.ΠΕ στις 13/6/2015
Στις 8 Μάη 2015 στα Ελληνικά Πετρέλαια Ασπροπύργου σημειώνεται έκρηξη με αποτέλεσμα έξι βαριά τραυματίες. Τέσσερις από αυτούς, μερικές μέρες μετά, είναι νεκροί, λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων.
Από την πρώτη στιγμή της έκρηξης, ο κυρίαρχος λόγος προσπαθεί όχι μόνο να μειώσει το γεγονός, αλλά να το αποσιωπήσει εντελώς, με στόχο να συγκαλύψει τις ευθύνες Λάτση – Ελληνικού Κράτους και να το αποδώσει στην «κακιά στιγμή», σαν κάτι που -όπως συνηθίζεται να λέγεται- «μπορεί να συμβεί». Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι εργατοπατέρες φροντίζουν να λένε ψέματα και να διαβεβαιώνουν, συμπαραστεκόμενοι στις οικογένειες των νεκρών, πως θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, πιπιλώντας ταυτόχρονα την καραμέλα του «ανθρώπινου λάθους». Παράλληλα, κυρίως οι εργολαβικοί εργάτες στα ΕΛΠΕ με την άμεση ή έμμεση απειλή της απόλυσής τους εκφοβίζονται ώστε να μη μιλήσουν και δώσουν λεπτομέρειες, ειδικότερα για την ημέρα που οι συνάδελφοί τους κάηκαν ζωντανοί ή και γενικότερα για το πώς είναι να δουλεύεις στα ΕΛΠΕ για 600€ παίζοντας τη ζωή τους καθημερινά κορώνα-γράμματα με τις συγκεκριμένες άθλιες συνθήκες εργασίας, τα υποτυπώδη έως γελοία μέτρα ασφαλείας και την καθημερινή και τεράστια επικινδυνότητα των πόστων τους.
Στις 13/6/2015 πραγματοποιείται μοτοπορεία από 500 περίπου αντιεξουσιαστές/ριες, που με μηχανάκια και αυτοκίνητα ακολουθούν προκαθορισμένη διαδρομή, κατευθυνόμενοι από το Παλατάκι προς τον Ασπρόπυργο. Η πορεία, συνδιοργανωμένη από διάφορες αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, είχε σκοπό αφενός την δυναμική παρουσία μας στο ίδιο το εργοστάσιο και την αλληλεγγύη στους εργάτες και αφετέρου την αντιπληροφόρηση στην τοπική κοινωνία. Έτσι, η πορεία πέρασε πρώτα από το κέντρο και τις γειτονιές του Ασπρόπυργου, όπου φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν τρικάκια, ενώ, στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς την κεντρική πύλη των ΕΛΠΕ.
Κατά την έξοδο μας από τον Ασπρόπυργο, οι ναζί της χρυσής αυγής, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι στα γραφεία τους, επιχείρησαν, με τις πλάτες των δύο διμοιριών Μ.Α.Τ που τους φύλαγαν, να επιτεθούν στην πορεία. Αφού δεν τα κατάφεραν, ακολούθησε επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία, εμποδίζοντας την να συνεχίσει προς τα ΕΛΠΕ. Μετά την επίθεση, όλοι και όλες ανασυνταχθήκαμε στην παραλία Ασπρόπυργου και συνεχίσαμε από κει προς τα ΕΛ.ΠΕ για τη συγκέντρωση. Εκεί, το κράτος είχε επιλέξει να παρατάξει επτά κλούβες, απέναντι σε μια πορεία που αφορούσε εργατικές δολοφονίες, δείχνοντας ξεκάθαρα τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί και με ποιούς στέκεται πλάι –ακόμα και με την αριστερά στην κυβέρνηση.
Οι φασίστες από την άλλη, για ακόμα μία φορά επιβεβαίωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ρόλο τους ως τα μαντρόσκυλα του κράτους και των αφεντικών. Για λόγους επιβίωσης και στοιχειώδους αξιοπρέπειας, στο Θριάσιο Πεδίο των άγρια εκμεταλλευόμενων ντόπιων και μεταναστών εργατών, των εργατικών δολοφονιών, του κατεστραμμένου φυσικού περιβάλλοντος από την επέλαση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, οι φασίστες πρέπει να είναι ανύπαρκτοι.
Οι δολοφονίες εργατών, η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, η παρουσία των φασιστών στις περιοχές μας και οτιδήποτε άλλο συμπληρώνει και περιφρουρεί την αθλιότητα της καθημερινότητάς μας, δεν είναι προβλήματα που έχουμε την άνεση να τα αγνοούμε. Δεν είναι προβλήματα που θα λυθούν με κάποιο μαγικό τρόπο από μόνα τους. Είναι φανερό ότι, ως εκμεταλλευόμενοι και καταπιεζόμενοι που θέλουν να πάψουν να είναι τέτοιοι, έχουμε ανάγκη από οργάνωση. Υλική και πνευματική. Ταξική και οριζόντια. Από εμάς για εμάς.

Όλα εξαρτώνται από εμάς και από τους αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες μας.

Συνέλευση για την Αυτοοργάνωση Άγρια Δύση(Ασπρόπυργος,Ελευσίνα,Μέγαρα)

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *